GROEPSPRAKTIJK ZUID POL DE MONTSTRAAT 8 2020 ANTWERPEN
0489 77 57 33 (niet voor afspraken) info@groepspraktijkzuid.be

Peter De Vos

Klik hier voor een afspraak met Peter of bel 0485 52 89 54.

Alexandertechniek


Iedereen is, naast zijn gedachten, emoties, overtuigingen…, ook zijn lichaam. Sommigen negeren dat. Anderen kunnen het niet negeren. Dansers bijvoorbeeld. Die leven van hun lijf. Lopen zij ‘vast’, krijgen zij hun lichaam en hun geest niet in evenwicht, dan loopt het fout. In dat geval grijpen ze vaak naar de Alexandertechniek. Zo leren ze hun ‘totaal lichamelijk functioneren’ te observeren, in plaats van te focussen op onderdelen. Alexandertechniek is een methode die ook niet-dansers weer in evenwicht krijgt!

Ik ben leraar Alexandertechniek. Ik help je om het functioneren van je lichaam als geheel beter te begrijpen: je fysieke ervaren, je gevoelens daaromtrent en je gedachten. Mijn begeleiding bij kleine en trage bewegingen en veranderingen in houding maakt je bewust van onnodige spanningen. Bij fysieke klachten (zie onder) kan deze techniek heel doeltreffend zijn: je zal bijvoorbeeld merken hoe gebogen of strak je loopt, of je wordt plots die spanning in nek en schouders gewaar… Zaken die vaak ook veel vertellen over je ver-houding met je directe en je ruimere omgeving. Via deze begeleide zelfgewaarwording laat dat onevenwicht in je lichaam én met je entourage zich makkelijker bijsturen.

Alexandertechniek helpt uitstekend bij een teveel aan stress. Het leven, in relatie met anderen, vergt nogal wat. We krijgen te maken met verwachtingen en verantwoordelijkheden, met veranderingen en tegenslagen. Stress dus. Helemaal in orde als die niet té hoog oploopt of niet te lang blijft duren. Wanneer dit wel het geval is, is gepaste zorg op zijn plaats. Alexandertechniek helpt je om de connectie met jezelf te herstellen en brengt ontlading, inzicht, ontspanning, rust en vitaliteit.

• Individuele trainingen via Zoom zijn mogelijk •

Opleidingen

• Gecertificeerde Alexandertechniek leraar na een opleiding van 1600u. 2012-2015
• Jaarlijkse Alexandertechniek bijscholing en evaluatie in Freiburg met Caren Bayer. 2016/’17/’18/’19
• Specifieke lerarenopleiding aan het Stedelijk Lyceum Pestalozzi volwassenenonderwijs. 2009-2011
• Opleiding gevoelsontwikkeling tot Samcoach. 2017-2019
• Lid van de Aefmat, de Belgische vereniging van Alexandertechniekleraren, sinds 2015
• Meer info over mijn werk vind je op www.theconsciousbody.be

Werkervaring

• Eigen praktijk en individuele begeleiding sinds 2015 in Antwerpen en Kalmthout.
• Groepslessen aan leerlingen en onderwijspersoneel aan het Stedelijk Lyceum Pestalozzi, bij Cirkus In Beweging, bij Wisper, Be-Tango en op uitnodiging bij verschillende privé-initiatieven.