GROEPSPRAKTIJK ZUID POL DE MONTSTRAAT 8 2020 ANTWERPEN
0489 77 57 33 (niet voor afspraken) info@groepspraktijkzuid.be

Wat is psychotherapie?

Wat is Psychotherapie?

Psychotherapie biedt ruimte om stil te staan bij jezelf, je relaties, je gevoelens, de moeilijkheden die je in je leven ervaart. Samen met een psychotherapeut ga je op zoek naar antwoorden, naar inzichten, naar nieuwe perspectieven, naar verandering. Psychotherapie steunt je in het vinden van eigen oplossingen en in het maken van eigen, authentieke keuzes. Het doel van psychotherapie is je klachten en problemen te verminderen of op te heffen.
Naar jezelf kijken is essentieel in psychotherapie.
Psychotherapeuten hebben hun eigen stijl. Ook in groepspraktijk Zuid vind je therapeuten met een verschillende achtergrond en werkwijze. Net die verscheidenheid zien we als een meerwaarde in onze praktijk.

Daniel Boeykens

We kunnen onderscheid maken tussen het bewuste en het onderbewustzijn: het bewuste betreft datgene wat we denken te weten, datgene wat we kunnen oproepen, datgene waarover we redelijk kunnen nadenken. Er is echter ook een grijze zone van wat we in feite wel weten, maar waar we niet bewust van weten dat we het weten. Aandacht schenken aan het lichaam (waar we nog geen woorden voor hebben, uit zich vaak via het lichaam in pijn, spanning, onrust), werken met metaforisch materiaal (vergelijkende beelden), hypnose… zijn wegen die ons kunnen helpen om bij dit ‘onderbewuste’ te komen.

Didier Tritsmans