GROEPSPRAKTIJK ZUID POL DE MONTSTRAAT 8 2020 ANTWERPEN
0489 77 57 33 (niet voor afspraken) info@groepspraktijkzuid.be

Combinatietherapie (Geïntegreerde zorg)

Het combineren van lichaams- en psychotherapie kan een meerwaarde betekenen: voeling krijgen met lichaamshouding en innerlijke lichaamsgewaarwording ondersteunt het zelfonderzoek dat psychotherapie is, en psychotherapie helpt lichaamsgewaarwordingen die geen strikt fysieke oorzaak hebben (zoals spanning, pijn, druk,…) betekenis te doen krijgen en aan te pakken vanuit dat rijkere, doorvoelde begrip.
Mogelijk ben je al in therapie bij een van onze therapeuten en komt je therapeut op het idee dat een parallel begeleidingstraject een meerwaarde kan zijn. Hij/zij bespreekt dit dan met jou.
Als je deze site bezoekt en zelf tot het idee komt dat combinatietherapie voor jou van betekenis kan zijn, kan je de betreffende therapeuten zelf ook contacteren, of je kan kiezen voor een eerste consult met de coördinator van Groepspraktijk Zuid: tijdens dit gesprek wordt de mogelijke meerwaarde voor jou van zulk gecombineerd traject besproken, alsook welke combinatie van therapieën aanvullend zou kunnen zijn.
Neem dan contact op met Didier Tritsmans.

Bij welke klachten?

Combinatietherapie kan een passend antwoord bieden bij stressklachten, medisch onvoldoende verklaarde klachten of psychosomatiek, angstklachten, immuniteitsproblemen,… maar niet enkel daar… een voorbeeld…

Een koppel wil relatietherapie: hij vindt dat zij zich over letterlijk alles teveel zorgen maakt, zij vindt dat hij zich afschermt en haar met veel zaken in plan laat. Ze hebben beiden het gevoel vast te zitten in het patroon dat hieruit voortkomt en beiden zijn ervan overtuigd dat het de ander is die moet veranderen. Dit duurt al lang en bracht beiden in een toestand van ‘voortdurend opgefokt zijn’ en van weer boos worden op de ander bij de minste of geringste aanleiding. Dit gebeurt ook in de therapiekamer waardoor er weinig ruimte is voor een constructief gesprek. We zoeken naar oefeningen die ieder van hen kunnen helpen om die innerlijk ervaren gespannenheid te doen milderen waardoor er ook in de gezamenlijke gesprekken wat meer ademruimte komt. Er kan wat makkelijker geluisterd worden naar de ander.

Zie ook: Veelgestelde vragen over Combinatietherapie.

Deze websites gebruikt cookies. Door verder te gaan op onze site, gaat u akkoord met het cookiegebruik.