GROEPSPRAKTIJK ZUID POL DE MONTSTRAAT 8 2020 ANTWERPEN
0489 77 57 33 (niet voor afspraken) info@groepspraktijkzuid.be

Relatietherapie

Relatietherapie

Vele, zo niet alle, koppels kennen periodes wanneer ze er niet op eigen houtje uit lijken te geraken, ook niet met de steun van de persoonlijke omgeving, en ondanks vaak immense inzet. Dan kan een specifiekere op de relatie gerichte therapie op zijn plaats zijn.

Een paar is meer dan de som van beide individuen: beide partners hebben uiteraard een geschiedenis die hun ontmoeting voorafgaat, gezin en familie van herkomst, ieder met een unieke eigen samenlevingscultuur, maar uiteraard zijn er ook dan al de ervaringen binnen en de invloeden van andere kringen, zoals vriendschappen, scholen en klassen, eventueel eerdere eigen gezinnen, al dan niet met kinderen… Deze achtergronden en invloeden vallen vanzelfsprekend niet plots weg wanneer mensen samen aan een eigen gezin beginnen.
Wanneer mensen dat initiatief nemen, dienen ze samen in dit complexe krachtenveld tot een eigen gezinsidentiteit te komen. Bij de gesprekken en onderhandelingen die dit vraagt kan tijdelijk een externe moderator, ‘onderhandelaar’, ‘vertaler’… noodzaak lijken.

Didier Tritsmans

Deze websites gebruikt cookies. Door verder te gaan op onze site, gaat u akkoord met het cookiegebruik.