GROEPSPRAKTIJK ZUID POL DE MONTSTRAAT 8 2020 ANTWERPEN
0489 77 57 33 (niet voor afspraken) info@groepspraktijkzuid.be

Taoïstische massage

Taoïstische massage – Acupressuur – Moxa – Cupping

Taoïstische Massage ((道家推拿按摩) is een vorm van Chinese massage die geworteld is in duizenden jaren oude taoïstische levensfilosofie en geneeswijzen. De (relatief) zachte methode van inwerken regelt de basisstofwisseling in het lichaam. Om gezond te blijven of te worden moet de basiskracht, die weerbaarheid tegen ziekte levert, hoog zijn en moeten zoveel mogelijk afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden. In de taoïstische visie heet dit proces “de eenheid en de oorspronkelijke natuur herstellen”.


Thema’s/Indicaties/doelgroep massage

Iedereen kan voor een taoïstische massage bij mij terecht. Vaak komen mensen met problemen als:

  • Vermoeidheid, burn out, CVS, ondersteuning bij herstel kanker/chemotherapie;
  • Pijnen (hoofd-, buik-, gewricht-, spierpijnen (of: op dit moment onverklaarbare pijnen);
  • Spier- en gewrichtsproblemen;
  • Spijsverteringsklachten (maag, darmen, lever, …);
  • Slaapproblemen;
  • Rug-, nek-, schouderklachten;
  • Hart- en longaandoeningen;
  • Psychische problemen: stress, angst, woede, depressie, manie, psychosegevoeligheid, …;
  • Hoogsensitiviteit.

Taoïstische massage is ook bedoeld ter preventie van problemen, omdat het tot doel heeft de algemene weerbaarheid van je lichaam te vergroten en het lichaamsbewustzijn te vergroten. Ook als je geen klachten hebt, is deze massage dus erg geschikt.

Wil je weten of je met jouw vraag bij mij terecht kan? Neem dan gerust contact op.


Werkwijze

Bij de eerste afspraak wordt je situatie grondig bekeken en wordt een beeld gevormd van wat er goed gaat en wat er schort. Dit gebeurt onder andere door middel van een verkennend gesprek, taoïstische pols- en tonganalyse en het voelen van het lichaam. Tijdens elke (volgende) sessie wordt het situatiebeeld verder uitgediept, zodat er steeds efficiënter gewerkt kan worden. Je wordt gemasseerd over de kleding heen in een zittende of liggende houding. De kleding moet gemakkelijk zitten en samengesteld zijn uit een zachte natuurlijke stof (bijvoorbeeld katoen; nylon/viscose dient vermeden te worden). Er worden geen externe middelen zoals medicijnen, naalden of oliën gebruikt.

Bij de massage wordt gebruikgemaakt van diverse Chinese massagetechnieken, zoals wrijven, drukken, kneden, rollen, rekken. Een onderdeel van de massage is het toepassen van acupressuur (diànxué 點穴); dit is het manueel inwerken op de holten van het lichaam om functies van het lichaam te versterken dan wel te verzwakken. Daarnaast kan er bij bepaalde problematiek ook aanvullend gebruik worden gemaakt van moxa en cupping.

Tijdens de individuele sessies gaat er veel aandacht uit naar waarom je je minder goed voelt en hoe je zelf kan meewerken om je gezondheid te ondersteunen.

Taoïstische gezondheidsoefeningen en taoïstische levensbegeleiding kunnen je hier ook bij helpen.


Tarief

Een afspraak duurt 60 minuten en kost € 70.
Een eerste afspraak duurt 90 minuten (ook € 70).

Deze websites gebruikt cookies. Door verder te gaan op onze site, gaat u akkoord met het cookiegebruik.