GROEPSPRAKTIJK ZUID POL DE MONTSTRAAT 8 2020 ANTWERPEN
0489 77 57 33 (niet voor afspraken) info@groepspraktijkzuid.be

Introductieavond

Introductieavond

Groepspraktijk Zuid biedt diverse psychotherapeutische en lichaamsgerichte benaderingen. Maar hoe maak je uit of onze groepspraktijk jou iets te bieden heeft, en welk aanbod het beste aan jouw behoeftes tegemoetkomt? Je eigen ervaring lijkt ons de beste gids om uit te vinden of ons aanbod voor jou van betekenis kan zijn, en, eventueel, welke werkwijze jou past. Tijdens deze introductieavond kan je proeven van drie heel uiteenlopende ervaringsgerichte disciplines.

Somato-psychopedagogie

We gaan niet altijd even zorgzaam om met ons lichaam.
In deze methode wordt er gewerkt aan een verbeterde eenheid tussen lichaam en geest. Dit gebeurt d.m.v. manuele behandeling, eenvoudige begeleide basisbewegingen, en introspectie in immobiele toestand. Spanningen in het lichaam worden losgewerkt, en de waarneming van het meer ontspannen lichaam wordt ontwikkeld. Hierdoor ontstaat er in het dagelijks leven een stabiele rust en verbeterde omgang met stress en emoties.
Deze benadering is zeer effectief bij een breed scala aan klachten, zowel lichamelijk als psychisch.

Uitleg en demonstratie door Tim Wirds.

Alexandertechniek

“Iedereen is ook zijn lichaam.” Als leraar Alexandertechniek help ik jou om het functioneren van je lichaam als geheel beter te begrijpen: je fysieke ervaren, je gevoelens daaromtrent en je gedachten. Door mijn begeleiding bij kleine en trage bewegingen en veranderingen in houding leer je op een bewuste manier onnodige spanningen los te laten.
Wat gebeurt er wanneer onze gedachten, gevoelens, ons lichaam en onze ademhaling op een lijn komen te staan?

Duiding en demonstratie door Peter De Vos.

Perfectionisme- en angst-coaching vanuit Body-Mind interactie

Kracht haal je niet uit hardheid of discipline. Kracht zit in het kunnen schakelen tussen hard zijn – wanneer nodig – en zachtheid.
Het harde ken je, te goed misschien. Ik laat je het zachte ontdekken, verwelkomen én integreren. Ik help je de lat te verlagen zodat je er zonder botbreuken over vliegt.

Begeleiding door Henry Teitelbaum.

Praktisch

Waar: Pol De Montstraat, 8 / 2040
Tijdstip: nieuwe data worden gepland. Indien interesse, stuur een mailtje naar Didier Tritsmans.
Prijs introductieavond: gratis
Prijs voor een latere individuele kennismakingssessie: 15 euro
Uiteraard wordt zorgzaam rekening gehouden met de huidige omstandigheden (Corona).