GROEPSPRAKTIJK ZUID POL DE MONTSTRAAT 8 2020 ANTWERPEN
0489 77 57 33 (niet voor afspraken) info@groepspraktijkzuid.be

Bewegingstherapie

Bewegingstherapie

Beweging doet leven, schept vrijheid en verbinding.

Ben je al vele malen naar de dokter of kinesist geweest, maar blijft dat lichaam je parten spelen?
Ben je snel vermoeid, gespannen, overprikkeld of lusteloos?
Kom je er niet toe om te spelen met je kinderen, of om je daar in uit te leven?

Heb je het gevoel dat de mensen rondom jou je niet begrijpen?
Zou je graag vrij willen bewegen op muziek tijdens een feest of een festival?
Wil je jezelf vrijer kunnen voelen in een intense babbel met een vriend?

Vind je jezelf in deze vragen, en zit je er al langer mee vast? Dan kan dit een uitnodiging zijn om je “probleem” niet als een alleenstaande ervaring te bekijken, maar als een signaal om beter te luisteren naar je lichaam en je relaties tot jezelf en anderen. Wat zegt je lichaamstaal over jezelf? Wat heb jij echt nodig? Welke gewoontes en verhalen dienen jou niet meer in het alledaagse en jouw interacties met anderen? Hoe kan dit een eerste stap zijn om verder te groeien?

Bewegingstherapie en coaching  maakt gebruik van fysieke oefeningen, reflectie (wat gebeurde er nu? Laten we woorden zoeken?…), deskundige toelichting en doelgerichte coaching methodes.

Specifiek in bewegingstherapie, een vorm van lichaamsgerichte therapie, ga je aan de slag met bewegingsoefeningen en creatieve exploraties om helderheid te verkrijgen omtrent  je innerlijke leefwereld.

Via bewegingscoaching word je geholpen bij het leren van duidelijke (non-verbale) communicatie en nieuwe gewoontes. Hoe kan je lichaamstaal zich zo ontwikkelen dat dit je helpt om dichter bij de anderen te zijn?

We werken aan en op basis van een trainingsschema dat speciaal voor jou wordt ontworpen. Met als bedoeling dat je concrete acties kan ondernemen om gewoontes die je niet meer dienen stap voor stap bij te sturen naar momenten van zelfzorg en vitaliteit.

Harald De Bondt

Deze websites gebruikt cookies. Door verder te gaan op onze site, gaat u akkoord met het cookiegebruik.