GROEPSPRAKTIJK ZUID POL DE MONTSTRAAT 8 2020 ANTWERPEN
0489 77 57 33 (niet voor afspraken) info@groepspraktijkzuid.be

Eenheid lichaam-geest

Eénheid lichaam-geest

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over éénheid lichaam-geest, maar wat houdt dat nu precies in? Hoe werken die twee dan precies samen?
Tussen ons lichaam en onze hersenen (verstand/geest) loopt er, in beide richtingen, een constante stroom van informatie: vanuit de hersenen naar het lichaam, in functie van de aansturing van dat lichaam, maar evengoed vanuit het lichaam naar de hersenen: voortdurend laat het lichaam aan de hersenen weten in welke staat het verkeert op vlak van houding, beweging en gevoel.

Mede door alle drukte en verwachtingen die mensen in het dagelijks leven ervaren, worden bijzonder veel signalen vanuit het lichaam niet opgepikt (onbewust), dan wel deels bewust genegeerd. Dit kan, zeker op lange termijn, tot ernstige klachten leiden.
Mijn werk is erop gericht om samen met jou weer een meer harmonieuze samenwerking van lichaam en geest mogelijk te maken.

De spanningszones in het lichaam worden d.m.v. zachte technieken losgewerkt, wat je bewustzijn van je lichaam tevens aanscherpt; de informatie vanuit het lichaam kan beter door je hersenen worden opgepikt, en je kan bewuster reageren op wat zich in je lichaam afspeelt, op wat zich daar laat voelen.
Door bewuster in verbondenheid en éénheid met je lichaam te leven wordt het mogelijk een diepere en stabielere rust te ervaren, en kan je beter omgaan met lastige stressvolle en/of emotionele situaties. Dit gaat tevens gepaard met een afname van klachten. Je komt letterlijk ‘beter in je vel’ te zitten, wat tegelijkertijd een verhelderend effect op de psyche heeft, en een verschuiving bewerkstelligt van negatieve naar positieve gedachtenpatronen en emoties.

Deze websites gebruikt cookies. Door verder te gaan op onze site, gaat u akkoord met het cookiegebruik.