GROEPSPRAKTIJK ZUID POL DE MONTSTRAAT 8 2020 ANTWERPEN
0489 77 57 33 (niet voor afspraken) info@groepspraktijkzuid.be

Alexandertechniek

Alexandertechniek

De techniek

De Alexandertechniek is een praktische methode die onze bewegings- en denkpatronen in vraag stelt. Spanningen die we bewust en onbewust met ons meedragen verstoren onze coördinatie en kunnen schadelijk zijn. De Alexandertechniek stimuleert je om deze ‘gewoonte’-spanningen te herkennen en daar verandering in toe te laten. Deze ervaringen zijn de basis van verdere fysieke veranderingen door nieuwe gewoonten in bewegen en lichaamsgericht denken aan te leren. Hierdoor ontwikkel je tevens meer focus en zelfvertrouwen en creëer je meer lichamelijke en mentale rust.

Praktisch

Door verbale aansturing en met zachte begeleidende handen nodigt de leraar je uit tot meer connectie met je lichaam. Tijdens eenvoudige oefeningen op een stoel en een tafel laat je onnodige spierspanning en onpraktische gewoonten los. Deze ervaringen verruimen je lichaamsbeeld en zelfbeleving waardoor je een groter zelfbewustzijn creëert. Deze positieve veranderingen leer je integreren in het dagelijks leven.
Voor een sessie betaal je € 55.
Je draagt gemakkelijke kledij.
We nemen een uur de tijd.
Er is ook de mogelijkheid tot Individuele afstandstraining via Zoom.

• kernwoorden: rust, aandacht, gewaarworden, inzicht, zelfkennis, gedragsverandering, vitaliteit, uitstraling, efficiënt bewegen, verbeterde coördinatie •

Indien emoties worden geraakt, kan je aan de hand van eenvoudige oefeningen geholpen worden om gevoelens te benoemen en hieraan verdieping te geven. Inzichten in de interne wereld van gevoelens kunnen worden meegenomen in parallelle trajecten bij een psychotherapeut.

Doelgroep en klachten

In feite is Alexandertechniek toegankelijk voor iedereen die zijn lichaam beter wil leren begrijpen en zijn bewegingspatronen wil onderzoeken en bijsturen. Meer specifiek is Alexandertechniek geschikt…
… voor kinderen, jongeren en volwassenen met nek en rugklachten, motorische- en stressgerelateerde klachten,
… voor mensen die (om professionele redenen) meer lichaamsvrijheid en -bewustzijn willen ervaren: dansers, zangers, muzikanten, acteurs, sporters, yogabeoefenaars evenals leidinggevenden, mensen die voor publiek spreken of in zware, veeleisende beroepen werken.
… bij revalidatie en burn-out.

Objectieven Alexandertechniek

  • Verhelpen van alle gewrichtsproblemen: vb hals, schouder, rug, heup, knie, enkel, elleboog, pols
  • Opheffen van spanningen
  • Bereiken van juiste spiertonus
  • Bevorderen van vitaliteit
  • Bevorderen van lichaamsbewustzijn / ervaren van eenheid lichaam en geest
  • Bevorderen van motorische balans
  • Herstel na burn-out

Peter De Vos

Deze websites gebruikt cookies. Door verder te gaan op onze site, gaat u akkoord met het cookiegebruik.