GROEPSPRAKTIJK ZUID POL DE MONTSTRAAT 8 2020 ANTWERPEN
0489 77 57 33 (niet voor afspraken) info@groepspraktijkzuid.be

Emotioneel Lichaamswerk

Emotioneel Lichaamswerk

Emotioneel lichaamswerk® nodigt je uit om meer te voelen en beter te begrijpen wát je juist voelt. Zo ontdek je beter wat je nodig hebt dan met denken alleen. Je geeft beweging en lucht aan emotionele en lichamelijke spanningen die al lang in je lichaam vastzitten.

Het resultaat is meer innerlijke rust. Je ontdekt hoe je aanwezig kan blijven bij een gevoel dat ‘pijn’ doet, en hoeveel deugd dat doet. Geleidelijk kan je gaan merken hoe je ook meer openstaat voor fijne gevoelens, voor genieten, voor verbinding. Je ervaart hoe je voelen en denken kunt integreren.

Meer informatie over Emotioneel Lichaamswerk vind je op de website van onze beroepsvereniging, http://www.emotioneellichaamswerk.be. Ik blijf mijn werkwijze aanvullen en verfijnen met recente ontwikkelingen en inzichten, nu de wetenschappelijke onderbouwing voor lichaamsgerichte therapie steeds rijker wordt.

Deze methode staat open voor iedereen, fit en minder fit. Je hoeft ook geen expert te zijn in voelen. De bereidheid om op een voelende en lijfelijke manier naar je thema te kijken, volstaat.


Hoe verloopt een intake bij Ann?

Tijdens een eerste sessie maken we kennis en vertel je waarrond je graag wil werken. Ook is er tijd voor een eerste lichaamsgerichte sessie. Bedoeling is dat zowel jij als ik helder krijgen of we samen een traject kunnen opstarten rond jouw vraag. Indien nodig verwijs ik je door.

 

Hoe verloopt een individuele sessie Emotioneel Lichaamswerk bij Ann?

  • Vaak starten we met een korte geleide meditatie om meer te landen in je lichaam. Of als je wil, vertel je eerst iets.
  • Vandaaruit kijken we naar je thema vanuit wat jouw lijf aangeeft. Daarbij doe ik geen lichaamsmanipulaties. Jij vertelt wat je waarneemt in je lichaam, terwijl je op jezelf zit of ligt. Of je doet een fysieke oefening die ik aanreik.
  • Bij sommige sessies blijf je gewoon zitten. We zijn samen rustig aanwezig bij wat zich in je lichaam aandient en hoe dat evolueert als het aandacht krijgt. Dat heet ‘focussen’, een techniek die ook bekendstaat als ‘whole body mindfulness’ en die werd ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog en filosoof Eugene Gendlin.
  • Soms suggereer ik een fysieke oefening op jouw maat. In afstemming nodig ik je uit om anders gaan ademen, te bewegen, geluid te maken, om emoties die je tegenkomt de ruimte te geven. Niets moet.
  • Ik put uit een achtergrond van oefeningen en technieken uit emotioneel lichaamswerk, bio-energetica, bodytalk, belichamingstechnieken, meditatie, ademwerk, bodyscan, aspecten van de gestalttherapie.
  • Bij keuzecoaching of bij een innerlijk conflict, is de tweestoelentechniek een mogelijkheid. Daarbij krijgt elke keuze of ieder aspect in jezelf een eigen plek in de ruimte, wat enorm kan verhelderen.
  • We sluiten af met een rustige integratie, zodat je weer kan landen en je voorbereiden op afronding. Daarna volgt een terugblik wat de sessie je oplevert, en wat je ermee kan in je dagelijks leven. Soms is zoiets meteen helder, soms volgt dat later.
  • Voortdurend geldt:niets moet. Jij bent meester van je proces, ik ondersteun en begeleid.

Op regelmatige basis evalueren we hoe de sessies lopen.

 

Ann De Ron

Deze websites gebruikt cookies. Door verder te gaan op onze site, gaat u akkoord met het cookiegebruik.